Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • 20.000 m² kampeerwinkel in Bergeijk
  • Veilig online betalen
  • Uitstekende service!
  • Ons streven: levering binnen 2 werkdagen!

Peddels

Peddels

Opzoek naar de juiste peddels

Vaak is er een groot aanbod in peddels . Dus wanneer weet u welke soort bij uw opblaasboot past? Of misschien kiest u voor speciale peddels? Het kan lastig zijn de juiste keuze te maken, vaak omdat er veel keuze is. Wij helpen u bij deze keuze.

Peddels kiezen

Het voordeel van een peddel is dat deze bij meerdere boten gebruikt kan worden. Zoals aangegeven kunt u deze gebruiken bij een opblaasboot, maar bij een roeiboot of een kano komen ze goed van pas! Het handige hiervan is dat ze niet vastzitten aan een boot waardoor u ze altijd mee kunt nemen. Zo raakt u gewend aan uw eigen peddels en op deze manier kunt u in elke boot even hard roeien zonder eerst aan nieuwe peddels te moeten wennen.

Persoonlijke peddels

Door de jaren heen is er een flink aanbod peddels ontstaan. Verschillende merken dienen zich aan en ze zijn vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Gelukkig is er één ding dat veelal hetzelfde blijft, waardoor de keuze van peddels wat makkelijk wordt gemaakt. Uiteindelijk blijven er twee typen. De enkelbladige peddel en de dubbelbladige peddel. Het grote verschil tussen deze twee is dat de enkelbladige peddel slechts één blad aan het einde van de steel heeft en u raad het al, de dubbelbladige peddel heeft aan het uiteinde van de steel twee bladen. Ook hebben deze twee typen vaak een eigen naam gekregen om ze te herkennen. Een enkelbladige peddel wordt veelal een steekpenning of een pagaai genoemd. De dubbelbladige peddel heeft wel een voordeel. Omdat deze peddel twee bladen heeft, heeft u hier minder last van luchtweerstand waardoor u makkelijker door het water heen beweegt. De stand van de peddels zorgen ervoor dat uw polsen ontlast worden tijdens het peddelen. Dit heeft te maken met de hoek waar de peddels worden ingedraaid. De peddels worden in delen geleverd waardoor u zelf deze stand kunt bepalen. Heeft u vragen? Neem dan snel contact met ons op!